Versetul zilei

Sunday, March 25, 2018

Bulgăraș de lut în mâna Olarului

Ce ești tu, omule, dacă nu un bulgăraș de lut, o mână de pământ ce se frânge la prima adiere de vânt. Mulți trec pe lângă tine fără să te observe și dacă te observă îți văd doar neregulile. Totuși, tu ești atât de prețios în ochii Olarului.  A celui care ți-a dat viață încă de la început. De câte ori a trecut și Olarul pe lângă tine, de câte ori nu și-a întins mâna spre tine, te-a privit cu atenție și a văzut frumusețea și finețea ce ar putea fi scoase la iveală de acolo, dar te-ai ferit, te-ai tras repede la o parte și L-ai alungat.
Bulgăraș de lut, mulți trec pe lângă tine și nu observă nimic special, uneori nici măcar tu nu observi ceva frumos la tine, de ai ști însă ce preț mare ai în ochii Olarului. De ai ști câte a făcut pentru tine, cum te-a răscumpărat în dragostea Lui și cum dorește să te reabiliteze, să te modeleze într-un vas frumos de cinste și nu de ocară. De ce nu te lași modelat?

Dumnezeul acestei lumi, este Olarul. El te-a avut în inima Lui încă mai de dinainte ca tu să exiști. Și apoi ai prins ființă. Când ai prins ființă erai păcătos din fire. Așa că Dumnezeu l-a trimis pe propriul Său Fiu la moarte de cruce pentru păcatele tale. Acesta a fost prețul pe care El l-a plătit pentru tine, deși tu erai deja  a Lui. Așadar, Dumnezeu te-a răscumpărat, și pentru această răscumpărare a plătit tot ce avea El mai de preț. 
El nu a dorit nimic în schimb de la tine. Alegerea a fost întotdeauna a ta. Dacă tu alegi să crezi că Dumnezeu a făcut acest lucru pentru tine, că te-a răscumpărat, dacă dorești să îl primești pe Isus ca Domn și Mântuitor personal al tău, vei fi un om nou. Te vei naște din nou. Un om fără păcate. Un om liber. 

Dumnezeu dorește să te modeleze, să te facă asemeni Lui. El este bun, sfânt, drept, smerit, plin de îndurare, de dragoste, de bunătate. Nu ai vrea astăzi să te lași modelat? Nu ai vrea să fii atât de moale precum este lutul și să te lași în mâinile Olarului?

Orice păcate te-ar chinui, El le-a purtat deja pentru tine, a plătit prețul. Orice atitudini, gânduri, comportamente nu îți dau pace, El dorește deja să le modeleze pentru tine și să facă din tine un om născut din nou, după chipul Său. 

Spune-mi, nu ai vrea astăzi să te împaci cu Dumnezeu, prin Isus Hristos și jertfa Lui și să devii apoi un bulgăraș de lut în mâna Olarului, ce va fi transformat într-un vas de cinste?

Dacă răspunsul tău este da, nu trebuie decât să îți deschizi inima spre Isus și să spui această rugăciune: Doamne, recunosc astăzi că sunt un păcătos dar aș vrea să încep o viață nouă cu Tine, doresc să îl primesc pe Isus în inima mea ca Domn și Mântuitor personal al meu. Curățește-mă și schimbă-mi inima. În numele Domnului Isus, Amin.

No comments:

Post a Comment