Versetul zilei

Citate din cărți

Aici vei găsi citate din cărțile pe care eu le-am citit și mi-au plăcut, niște cărți pe care le recomand. Lista va fi completată pe parcurs.

Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert 
❤❤❤❤( notă 4/5)
 
Citate:
❤„N-am fost doar un spectator, am luat parte la crearea acestei vieți, de ce simțeam că nu îmi aparținea?”

❤„Dumnezeu nu se ascunde în scrieri dogmatice sau pe un tron pierdut în înaltul cerului, ci că El se află incredibil de aproape de noi, mult mai aproape decât ne putem închipui, și că respiră prin inimile noastre.”

❤„Cred într-un Dumnezeu magnific.”

❤„Gândul ăsta m-a făcut să plâng și mai rău. Dumnezeu m-a așteptat să termin.”

❤„Aș vrea să aflu cum să trăiesc pe lumea asta și cum să mă bucur de ea, dar fără să uit de Dumnezeu”

❤„Tu ești cel care trebuie să se oprească la un moment dat, pentru că timpul cu siguranță n-o va face.”

❤„Până la urmă totul e trecător.”

Făuritoarea de albastru de Lois Lowry
❤❤❤❤( notă 5/5)
Citate:
❤„Să fii mândră de durerea ta, îi zicea mama mereu. Ești mai puternică decât cei ce nu cunosc durerea.”

❤„Kira își dădu seama că era încă o după-amiază, o zi obișnuită pentru toată lumea și că viața nimănui nu se schimbase, în afară de a ei.”

❤„Fața lui, mânjită de la acadeaua lipicioasă, radia de încântare. Știa, că, peste câteva minute, Matt avea să se laude în fața prietenilor săi cum scăpase ca prin urechile acului de o baie. Și el și câinele. Și puricii.”

❤„-Când ții la cineva, poți să-i dai ceva special. Ceva păstrat apoi cu drag. Asta înseamnă dar.”

❤„Kira își dădu dintr-o dată seama că, deși ușa nu era încuiată, nu era cu adevărat liberă.”

Noaptea de foc de Eric-Emmanuel Schmitt
❤❤❤❤( notă 5/5)
Citate: 
❤„Și parcă dintr-o dată cerul mi-a căzut în cap. Stelele se prelingeau la o aruncătură de băț, vii, palpitând. Infinitul îmi zâmbea. ”

❤„Ce-i frumos la o luptă nu e sfârșitul, succes sau înfrângere, ci motivul luptei.”

❤„Adevărata mea față mă așteaptă pe-acolo, pe undeva.”

❤„Da, mai mult mă agitasem decât să mă bucur. Mă lăsasem copleșit de probleme, fără să apreciez cum se cuvine acea comoară simplă, faptul că trăiam.”

❤„Nu suntem decât praf de stele.”

❤„Adevărul rămâne inaccesibil, nu există decât adevăruri  provizorii, tentative de adevăr.”

❤„Nevoia de a înțelege nu e doar o înclinație către raționalitate, ci nevoia de a găsi liniștea identificând tenebrele, punând ordine în haos.”

❤„Tu privești natura fără să te-ntrebi în ce direcție se-ndreaptă? În ce sens? În fața atâtor minuni, eu nu pot să nu mă gândesc că există un plan, un plan inteligent.”

❤„Unde îți găsești refugiu când vrei să te izolezi și să te bucuri pur și simplu că exiști? 
În loc de răspuns, am arătat spre cer...”

Belzhar de Meg Wolitzer
❤❤❤❤( notă 4/5)
Citate: 
❤„-Fiecare avem o singură voce, spune doamna Quenell. Iar lumea e incredibil de zgomotoasă. Uneori cred că cei tăcuți...Face un semn din cap spre băiatul grosolan.
-...și-au dat seama că cea mai bună modalitate de-a atrage atenția celorlalți e să nu strigi, ci să șoptești. Ceea ce îi face pe toți să asculte puțin mai atent.”

❤„E ciudat cum, o bună bucată din viață, nu ai nevoie de nimeni, apoi se întâmplă să cunoști niște oameni și dintr-o dată ai nevoie de ei tot timpul.”

❤„Vreau să știu cum se trezește în fiecare zi, cum se dă jos din pat, face duș, mănâncă un baton cu cereale, se duce la ore și se comportă ca o ființă umană. Îi pasă cu adevărat de ceva din ceea ce face? Apa de la duș care îi lovește pielea capului îi dă o senzație plăcută? Batonul acela chiar are gust? Lumea, în general mai prezintă vreun interes?”

❤„Iar ce voiam acum era infinit mai simplu. Voiam să stau lângă fratele meu, să merg cu autobuzul și să stau acolo împreună cu el, în această realitate diferită.”

❤„Îmi flutură părul în vânt, iar drumul pare să continuie la nesfârșit, la fel și melodia Beatles.”

❤„Știu de asemenea că durerea arată uneori ca o panglică nesfârșită de care tragi și tot tragi, o strângi către tine și, pe măsură ce se adună, începi să crezi din ce în ce mai puțin că la capătul ei se află altceva. Ceva ce nu e tot durere. Însă iată că există altceva la capăt, ceva măcar puțin diferit.”

Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt
❤❤❤❤( notă 5/5)
Citate: 
❤„-Tanti Roz, mi se pare că au inventat un alt spital decât cel real. Se prefac că oamenii nu vin la spital decât ca să se vindece. Deși unii vin ca să moară.

❤„Uităm că viața e fragilă. fărâmicioasă, efemeră. Ne credem toți nemuritori.”

❤„-Și de ce să-i scriu lui Dumnezeu?
-Nu te-ai mai simți atât de singur.
-Nu m-aș mai simți singur cu cineva care nici nu există?
-Fă-l să existe.
S-a aplecat spre mine.
-De fiecare dată când o să crezi în El, o să existe un pic mai mult. Și, dacă insiști, o să ajungă să existe de tot. Și-atunci o să te ajute.”

❤„-Peggy Albăstrea, voiam să-ți spun că nu vreau să te operezi. Ești frumoasă așa cum ești acum. Ești frumoasă așa, albastră.

❤„[...] iar Tu încercai să fabrici zorile. Ți-era greu, dar nu te lăsai. Umpleai tăriile de alb, de gri, de albastru, alungai noaptea, suflai din nou viață peste lume. Nu te opreai.Și-atunci am înțeles care-i diferența dintre Tine și noi: Tu ești tipul neobosit! Cel care nu renunță niciodată. Întotdeauna la datorie.


Cutia cu rugăciuni - Lisa Wingate
❤❤❤❤( notă 5/5)
Citate: 
❤ Degetele lui noduroase erau garanția faptului că tot ce e stricat poate fi reparat.”

❤ „Nu doream să fiu persoana care trebuia să știe toate răspunsurile, care trebuia să se ocupe de toate, să găsească un loc unde să locuim și să știe cum vom trăi.”

❤ „Oamenii pe care îi întâlnești nu sunt neapărat buni doar pentru că pășesc în Biserică în fiecare duminică.”

❤ „Eu mai mult ca oricine, ar fi trebuit să știu că cele mai mari bătălii nu sunt cele purtate în exteriorul armurii, ci în interiorul ei.”

❤ „Cu toții suntem luptători la timpul nostru.”

❤ „Nu în fiecare zi ai ocazia să fii îngerul cuiva.”

❤ „Mi-a dăruit cutia în dimineața în care am împlinit 13 ani. Era ceva făcut din nimic.”

❤ „Trebuie să ne călăuzim după numele pe care ni l-a dat Tatăl -preaiubiți- nu după numele pe care caută alții să ni-l dea.”

❤ „Tatăl meu mi-a dat un nume. Sunt preaiubita Lui.”

❤ „Mă întreb: Ce poate face un far? Nu se mișcă niciodată. Nu-și poate da jos cămașa de stâncă ca să se arunce în ocean și să scape corabia care se scufundă. Nu poate potoli apele, nici nu poate elimina bancurile de nisip. Tot ce poate face este să lumineze în întuneric. Poate doar să arate calea.”

No comments:

Post a Comment